
Rețetă pastă de conopidă
Pregătește pastă de conopidă conform rețetei originale. Poți să o servești alături de mesele principale care conțin carne sau pe un platou ca aperitiv.
- Preparare: 10 min
- Gătire: 20 min
- Timp Total: 30 min
- Porții: 10 porții
- Categorie: La borcan
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
600g conopidă.
100ml maioneză normală sau vegetală 286.
100g tofu răzuit sau orice altă brânză.
mărar tocat după gust.
sare și piper după gust.
2–3 căței de usturoi (opțional).
2 linguri ulei de măsline sau floarea soarelui.
1 lingură suc de lămâie (opțional).
1 lingură de pastă tahini (opțional).
Mod de preparare:
- 1. Curăță și fierbe conopida în apă foarte puțin sărată (cu 1-2 linguri de sare) aproximativ 15-20 de minute sau până când devine moale. Strecoară conopida și las-o să se răcească. Pune toate ingredientele + cele opționale dacă dorești în blender și mixează până când obții o pastă fină și netedă. Servește.
Note
Puteți adăuga ierburi sau mirodenii diferite pentru a varia gustul pastei.
Dacă nu doriți să fierbeți conopida, o puteți coace în cuptor.