
Rețetă ouă cu maioneză
Poți să serveșți ouă cu maioneză ca antreu, garnitură dar chiar și ca gustare. Preparatul este unul tradițional, ușor de preparat și popular în multe țări datorită costului de producere dar și a gustului.
- Preparare: 5 min
- Gătire: 10 min
- Timp Total: 15 min
- Porții: 6 porții
- Categorie: Aperitiv
- Bucătărie: European
Ingrediente:
6 ouă.
2–3 măsline sau salată verde, spanac, ardei gras, ceapă verde.
Ingrediente de adăugat în maioneză:
1 lingură de smântână.
pătrunjel tocat după gust (opțional).
Mod de preparare:
- Poți să-ți prepari singur/ă maioneza, eu am folosit una din comerț deoarece nu am mai vrut să pierd timpul. Așadar, în maioneză adaugă 1 lingură de smântână, amestecă bine apoi las-o deoparte. Dacă dorești poți să adaugi și pătrunjel tocat în ea.
- Fierbe ouăle bine (aprox 8-10 min), decojește-le când s-au răcit apoi taie-le în două pe lung. Așează-le pe o farfurie cu gălbenușurile în jos, adaugă peste ele maioneză. Poți să le decorezi cu salată verde, ceapă verde, măsline sau pătrunjel dacă nu l-ai adăugat în sosul de maioneză.
Note
Recomand să adaugați ierburi proaspete pentru un plus de savoare.