Rețetă humus indian (humus tandoori)

Recipe by NicoletaCourse: Aperitive & gustăriCuisine: IndiaDifficulty: Ușor
Porții

6

porții
Timp preparare

15

minutes
Timp gătire

5

minutes
Calorii

170

cal

Humus indian, indiferent că este o rețetă clasică sau indiană se prepară foarte ușor și rapid. Este un preparat sănătos și vegan, condimentat cu garam masala, care este un amestec de condimente indiene cu o aromă unică.

Humusul se poate face în diferite moduri, contează foarte mult felul în care îl condimentați ca să fie exact pe placul dumneavoastră.

Ingrediente:

  • 60ml suc de lămâie.

  • 2-3 căței de usturoi.

  • ½ linguriță de sare (după gust).

  • 115g tahini (pastă de susan).

  • 80ml apă.

  • 60ml ulei de măsline.

  • 1 conservă de năut de 400g (stoarcem năutul).

  • ½ linguriță piper.

  • 1 linguriță semințe de chimen.

  • 1-3 lingurițe garam masala (condimente indiene, se găsesc în supermarketuri).

  • opțional: 2-3 linguri de iaurt simplu.

  • Opțional: ulei temperat
  • 2-3 linguri ulei de măsline.

  • ½ linguriță din fiecare: semințe de fenicul, semințe de chimen, semințe de muștar negru.

  • opțional: câteva frunze cu curry.

  • Pentru ornat:
  • coriandru.

  • semințe de dovleac.

Mod de preparare humus:

  • Punem sucul de lămâie, usturoiul și sarea într-un robot de bucătărie/blender și le amestecăm. Adăugăm tahini (pasta de susan) și apa, amestecăm până când se omogenizează. Adăugăm uleiul de măsline și amestecăm până când se încorporează, iar textura devine cremoasă.
  • Adăugăm năutul și amestecăm până când compoziția devine fină, aproximativ 3-5 minute.
  • Adăugăm semințele de chimen, piperul și condimentele garam masala (adăugăm condimentul treptat, mai întâi o linguriță, după care gustăm și dacă mai este nevoie mai adăugăm). Amestecăm și mai adăugăm sare dacă trebuie.
  • Dacă vreți ca humusul să fie mai cremos, puteți adăuga 2-3 linguri de iaurt simplu. Este opțional iaurtul.
  • Mod de preparare ulei temperat:
  • Încălzim într-o tigaie la foc mediu 2-3 linguri de ulei de măsline. Adăugăm semințele de fenicul, semințele de chimen, semințele de muștar negru și frunzele de curry. Amestecăm continuu și prăjim semințele până când acestea prind ușor culoare. Stingem focul.
  • În bolul cu humus facem cu dosul unei linguri o ”fântână” la suprafață în care vom turna uleiul temperat. Presărăm deasupra coriandrul și semințele de dovleac.

Note:

  • Se poate servi pe pâine sau cu legume.

    Opinia ta Conteaza !

    Dacă v-a plăcut această rețetă, vă rugăm să lăsați un comentariu. Acest lucru îi va ajuta și pe alții să descopere website-ul și rețetele noastre. Mulțumim pentru sprijin!

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.



    Pentru publicarea comentariului trebuie să accepți Politica de Confidențialitate.