Print
gogoși pripite într-un bol

Rețetă gogoși pripite

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Gătește gogoși pripite comform rețetei originale. În general se servește ca aperitiv, dar fie vorba între noi se poate mânca oricând.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 15 min
  • Gătire: 15 min
  • Timp total: 30 min
  • Cantitate: 10 porții
  • Categorie: Antreu
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

100g brânză de vaci.

100g cașcaval ras.

100g telemea rasă.

2 ouă mari (aprox 60g bucata).

50g făină.

mărar.


Mod de preparare:

  1. Amestecă brânzeturile cu o furculiță și apasă-le să se omogenizeze bine. Adaugă ouăle întregi, făina și mărarul tăiat mărunt, amestecă până când s-au combinat.
  2. Ia din compoziție câte o lingură cu vârf, rulează pe o masă sau pe o foaie de nailon presărată cu făină un sul de 2cm diametru care apoi îl vei tăia în bucăți de 1cm. Modelează bucățile de 1cm în formă de bilă și dă-le prin făină. Se pregătesc toate și se așează pe masă.
  3. Toarnă 500ml de ulei într-o cratiță de 1l și se lasă să se încingă. Pune în ulei o bucățică de aluat, cât un bob de porumb, și când acesta se ridică la suprafață și se rumenește înseamnă că se pot pune gogoșile. Așează gogoșile unele lângă altele, neînghesuite, deoarece cresc la prăjire. Întoarce-le (cu o andrea subțire), ca să se rumenească frumos de jur împrejur, apoi scoate-le cu o spumieră sau cu o furculiță pe o farfurie acoperită cu un șervețel de hârtie (hârtia preia excesul de ulei). Servește gogoșile calde.
Note

Dacă dorești, poți să fierbi gogoșile în apă clocotită cu puțină sare aprox 7-8 minute.

Poți să servești cu smântână și bucățele de unt.

Se pot reîncălzi la cuptor.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII