Print
foietaj cu sunca și cascaval într-o tigaie tapetată cu hârtie de copt.

Rețetă foietaj cu șuncă și cașcaval

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Servește foietaj cu șuncă și cașcaval la cină, pe un platou sau ca o gustare. Este ușor de făcut, ingredientele sunt simple și accesibile. Textura este crocantă iar umplutura este moale și suculentă.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 10 min
  • Gătire: 25 min
  • Timp total: 35 min
  • Cantitate: 14 porții
  • Categorie: Cină / Gustare
  • Bucătărie: Europeană

Ingrediente:

100g cașcaval.

ketchup/bulion sau orice alt sos după gust.

100g șuncă sau salam.

500g aluat foietaj.

1 bucată cârnaț cabanos.

oregano, boia de ardei dulce/iute după gust.


Mod de preparare:

  1. Întinde aluatul de foietaj să fie de forma unui pătrat. Pe toată suprafața lui adaugă ketchup, oregano, feliile de cașcaval, feliile de șuncă sau salam și cârnațul pe primul strat de salam/șuncă. Rulează foietajul și unge cu puțin ulei partea de sus a aluatului înainte închizi capodopera. Strânge-l la margini și taie surplusul de aluat.
  2. Transferă aluatul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Unge aluatul cu ulei, asezonează-l cu boia și lasă-l să se coacă aprox. 25-30 de minute la 180°C. Taie foietajul rondele și servește-l.
Note

Timpii de gătire pot diferi de la cuptor la cuptor, poți face testul cu scobitoarea dar în principiu dacă aluatul este bine rumenit la exterior după cele 25 de minute ar trebui să fie ok.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII