
Rețetă drob de vinete
Descriere:
Poți să pregătești drob de vinete cu ingrediente de origine animală sau nu, dacă ții post doar le înlocuiești cu cele precizate de noi. Rețeta este una simplă care folosește câteva ingrediente de bază.
Informații:
- Preparare: 10 min
- Gătire: 50 min
- Timp total: 60 min
- Cantitate: 4 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
500g vinete.
10g/ml unt sau ulei.
3–4 căței de usturoi.
3 ouă.
2 cepe.
2 ardei grași.
3 linguri de făină.
1 legătură de mărar.
chilly sau ardei iute (opțional).
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Curăță vinetele, taie-le cubulețe și fierbe-le în apă ușor sărată (1-2 lingurițe de sare). După ce s-au fiert, lasă vinetele să se scurgă într-o strecurătoare. Poți să coci vinetele dacă nu dorești să le fierbi.
- Toacă mărunt ceapa, ardeii și usturoiul. Călește-le apoi amestecă vinetele cu ouăle, verdeața tocată, legumele călite, făina, sarea și piperul (aprox. 5g din fiecare sau după gust). Pune compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu puțin ulei sau unt, gătește apoi drob-ul de vinete aprox. 30 de minute, la 180-190°C (foc mediu). Se lasă să se răcească (10-20 min) și se taie felii.
NoteDacă dorești ca rețeta să fie una de post, înlocuiește ouăle cu făină sau 1 lingură de amidon, untul cu ulei.
Ardeii grași nu trebuie neaparat căliți, puteți să îi tocați mărunt și pur și simplu să îi adăugați în compoziție. Puteți pune și alte mirodenii sau legume la alegere.
Se poate servi cu roșii, brânză feta, smântână sau cu pâine proaspătă.
Dacă dorești ca rețeta să fie una de post, înlocuiește ouăle cu făină sau 1 lingură de amidon, untul cu ulei.
Ardeii grași nu trebuie neaparat căliți, puteți să îi tocați mărunt și pur și simplu să îi adăugați în compoziție. Puteți pune și alte mirodenii sau legume la alegere.
Se poate servi cu roșii, brânză feta, smântână sau cu pâine proaspătă.