
Rețetă chipsuri de cartofi la cuptor
Este extrem de ușor să-ți faci acasă chipsuri de cartofi la cuptor, fără baie de ulei. Vei folosi grilajul cuptorului, câteva ingrediente și în câteva minute ți-ai preparat snack-ul tău preferat.
- Preparare: 10 min
- Gătire: 15 min
- Timp Total: 25 min
- Porții: 3 porții
- Categorie: Snack / Antreu
- Bucătărie: Marea Britanie
Ingrediente:
500g cartofi albi.
sare și condimente la alegere (dacă folosiți boia, vedeți note de ce și sugestii pentru condimente).
ulei de floarea soarelui sau de măsline (opțional).
Mod de preparare:
- Curăță cartofii de coajă, spală-i bine apoi feliează-i cu răzătoarea felii de 1mm sau 0,8mm dacă este posibil. În general trebuie să fie feliați egali și cu cât sunt mai subțiri cu atât mai bine (nici extrem de subțiri).
- Condimentează cartofii după gust, stropește-i cu puțin ulei (opțional).
- Așează cartofii pe grătarele cuptorului și lasă-i să se coacă aproximativ 15 minute la 170°C. Timpii pot varia, depinde de cartofi și cuptor. În general când sunt aurii spre maronii sau doar aurii sunt gata.
Note
Puteți să îi condimentați cu usturoi granulat, fulgi de ardei iute, busuioc, oregano, ghimbir, orice.
De preferat este să îi condimentați cu boia dulce sau iute doar la final, așa ea nu se arde și va avea un gust mai potențat.