Rețetă chifle de casă pufoase

Rețetă scrisă de: AlexandraCurs: AperitivBucătărie: SUADificultate: Mediu
Porții

1

porții
Timp preparare

00:10

minute
Timp gătire

00:20

minute
Calorii

310

cal

Îmi place să-mi fac chifle de casă atunci când vreau să-mi fac un hamburger, sandwich. Sunt pufoase, n-au atâți aditivi ca cele din comerț, deci îs mai sănătoase și mai bune la gust.

Ingrediente:

  • 600g făină.

  • 30g unt.

  • 25g drojdie proaspătă.

  • 180ml lapte.

  • 10ml apă.

  • 1 ou.

  • un vârf de cuțit de sare.

  • un vârf de cuțit de zahăr.

Mod de preparare:

  • Pune pe foc laptele și apa, cât să se încălzească. Apoi dizolvă drojdia și zahărul.
  • Amestecă făina și sarea, trebuie să faci un gol în mijloc și să torni laptele cu drojdia, untul moale și oul. Amestecă și frământă până ai un aluat omogen.
  • Lasă aluatul să crească aproximativ o oră. Peste o oră, trebuie să lucrezi puțin aluatul pe masa de lucru presărată cu făină.
  • Trebuie să formezi acum niște bile. O să arate ca niște domuri, trebuie să le lași să crească 10 minute.
  • Apoi, umezește puțin fiecare chiflă și presară mac sau susan(opțional).
  • Ia o tavă, pune peste ea hârtie de copt și pune chiflele. În aproximativ 20 de minute sunt gata.

Note:

  • Trebuie să faci bilele mai mari dacă vrei să faci hamburger cu aceste chifle. Mie mi se par că te satură mai repede chiflele de casă.

    Opinia ta Conteaza !

    Dacă v-a plăcut această rețetă, vă rugăm să lăsați un comentariu. Acest lucru îi va ajuta și pe alții să descopere website-ul și rețetele noastre. Mulțumim pentru sprijin!

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.



    Pentru publicarea comentariului trebuie să accepți Politica de Confidențialitate.