Print
Chifle de casă aurii pe o foaie de copt.

Rețetă chifle de casă pufoase

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (1 voturi, media: 5,00 din 5)

loadingÎncarc…

Descriere:

Este o idee inspirată să-ți prepari chifle de casă pentru burger, sandwich sau doar ca pâine pe lângă alte preparate deoarece n-au aditivi, sunt pufoase și mult mai gustoase de cât cele din comerț. Se preparară ușor, cu puține ingrediente.


Informații:

  • Author: Alexandra
  • Preparare: 10 min
  • Gătire: 20 min
  • Timp total: 30 min
  • Cantitate: 14 porții
  • Categorie: Aperitiv
  • Bucătărie: SUA

Ingrediente:

600g făină.

30g unt.

25g drojdie proaspătă.

180ml lapte.

10ml apă.

1 ou.

un vârf de cuțit de sare.

un vârf de cuțit de zahăr.


Mod de preparare:

  1. Pune pe foc laptele și apa cât să se încălzească. Apoi dizolvă drojdia și zahărul.
  2. Amestecă făina și sarea, trebuie să faci un gol în mijloc și să torni laptele cu drojdie, adaugi untul moale și oul. Amestecă și frământă până ai un aluat omogen.
  3. Lasă aluatul să crească aproximativ o oră. Peste o oră lucrează puțin aluatul pe masa de lucru presărată cu făină.
  4. Formează niște bile. Ar trebui să arate ca niște domuri, trebuie să le lași să crească 10 minute.
  5. Apoi umezește puțin fiecare chiflă și presară mac sau susan deasupra lor (opțional).
  6. Ia o tavă, pune peste ea hârtie de copt și pune chiflele. În aproximativ 20 de minute sunt gata.
Note

Dacă dorești să folosești această rețetă pentru hamburger formează din aluat niște bile mai mari.

Ai încercat rețeta noastră?

Publică o imagine pe instagram cu tag-ul @pezona.ro să vedem ce ți-a ieșit!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII