
Rețetă cașcaval pane cu mirodenii
Descriere:
Gătind destul de des cașcaval pane simplu, am decis că e timpul să încerc cașcaval pane cu diverse mirodenii. Cașcavalul are o culoare aurie, miezul este cremos iar condimentele se simnt puteric și aromează preparatul.
Informații:
- Preparare: 10 min
- Gătire: 10 min
- Timp total: 20 min
- Cantitate: 6 porții
- Categorie: Antreu
- Bucătărie: Cairo
Ingrediente:
400g cașcaval.
200g pesmet.
100g făină.
2-3 ouă.
sare și piper după gust.
rozmarin, cimbru, busuioc, oregano după gust.
Mod de preparare:
- Taie cașcavalul felii de grosimea unui deget, atenție ca feliile să nu fie subțiri altfel se vor topi repede. De asemenea, cu cât cașcavalul este mai rece, cu atât mai bine. Ar fi de preferat să îl tăiați felii și să îl lăsați 24 de ore la frigider.
- Bate ouăle cu 50 ml de apă și un vârf de cuțit de sare. În pesmet pune ierburile aromatice (rozmarin, cimbru etc).
- Trece feliile de cașcaval prin făină, ou, făină și apoi prin pesmet. Folosește o spatulă sau un clește atunci când manevrezi cașcavalul așa eviți să îl găurești cu furculița.
- Pregătește o farfurie și pune pe ea șervețele de hârtie, pe ea vei scoate cașcavalul prăjit să se scurgă de ulei.
- Pune ulei în tigaie cât să acopere cașcavalul, prăjește-l până când devine auriu. Asezonează cu sare și piper după gust.
NoteMix-ul de ierburi aromatice se poate schimba.
Edam, Gouda, Trapist, Tilsit sunt tipuri de cașcaval care sunt potrivite pentru această rețetă, dar se poate experimenta și cu alte varietăți.
Mix-ul de ierburi aromatice se poate schimba.
Edam, Gouda, Trapist, Tilsit sunt tipuri de cașcaval care sunt potrivite pentru această rețetă, dar se poate experimenta și cu alte varietăți.