
Rețetă cașcaval la capac
Dacă optezi să gătești cașcaval la capac trebuie să știi că poți să îl servești la micul dejun dar și ca antreu. Ai nevoie doar de 4 ingrediente și puțin timp.
- Preparare: 10 min
- Gătire: 7 min
- Timp Total: 17 min
- Porții: 10 porții
- Categorie: Aperitiv
- Bucătărie: România
Ingrediente:
100–200g cașcaval.
25g unt sau untdelemn.
lapte.
făină.
Mod de preparare:
- Taie cașcavalul felii de 1-1,5cm grosime. Înmoaie feliile în lapte, trecele prin făină apoi încă o dată abundent prin lapte și făină (se trec prin lapte ca să se lipească mai bine făina care va forma o crustă la suprafața cașcavalului și astfel nu se va lipi de tigaie).
- Pune o tigaie la foc mic, adaugă unt sau untdelemn și după câteva secunde pune feliile de cașcaval. Acoperă tigaia cu un capac și lasă cașcavalul să se prăjească 2-3 minute, ridică capacul, întoarce feliile și mai lasă-le 2-3 minute sub capac să se prăjească. Servește.
Note
Preparatul trebuie servit imediat, altfel feliile de cașcaval se va întări.
Opțional, dacă dorești poți să adaugi condimente precum: sare, boia, piper.
Servește alături de vin alb și o pâine bună.