
Rețetă bulz la cuptor (bulz ardelenesc)
Descriere:
Prepară bulz la cuptor comform rețetei tradiționale ardelenești, specifică zonelor rustice. Se prepară cu mămăligă bine fiartă și brânză, nimic complicat, ușor de preparat. Bulz-ul se poate servi alături de mâncăruri tradționale precum sarmale sau ciulama.
Informații:
- Preparare: 10 minute
- Gătire: 25 minute
- Timp total: 35 minute
- Cantitate: 6 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: România
Ingrediente:
1l de apă.
500g făină de mălai.
500g brânză telemea sau brânză de burduf.
60g de unt.
20g de sare.
ochiuri de smântână sau lapte bătut (opțional).
2 ouă (opțional).
Mod de preparare:
- Într-o oală pune apă la fiert și adaugă sare. Atunci când apa începe să fiarbă, pune făina de mălai dar încet, presar-o, ca o ploaie, nu toată deodată. Când mămăliga este gata, las-o la răcit.
- Secționează mămăliga în mai multe bucăți. Eu am făcut 6 bulzi. Umezește-ți mâinile și formează bulgări.
- Creează o fântână sau orificiu în care vei pune brânză și puțin unt. Închide bulgărul și formează bulzul. Pune-i la cuptor la 170°C, 20-25 minute, poți să-i faci la tigaie tip grill sau la grătar.
NotePentru brânză vă recomand urda sau brânza de burduf.
Poți să o servești cu ouă ochi, lapte bătut și slănină prăjită.
Pentru brânză vă recomand urda sau brânza de burduf.
Poți să o servești cu ouă ochi, lapte bătut și slănină prăjită.