Print
bulz de mămăligă cu slănină și un pahar de lapte pe un fund de lemn

Rețetă bulz la cuptor (bulz ardelenesc)

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Prepară bulz la cuptor comform rețetei tradiționale ardelenești, specifică zonelor rustice. Se prepară cu mămăligă bine fiartă și brânză, nimic complicat, ușor de preparat. Bulz-ul se poate servi alături de mâncăruri tradționale precum sarmale sau ciulama.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 10 minute
  • Gătire: 25 minute
  • Timp total: 35 minute
  • Cantitate: 6 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

1l de apă.

500g făină de mălai.

500g brânză telemea sau brânză de burduf.

60g de unt.

20g de sare.

ochiuri de smântână sau lapte bătut (opțional).

2 ouă (opțional).


Mod de preparare:

  1. Într-o oală pune apă la fiert și adaugă sare. Atunci când apa începe să fiarbă, pune făina de mălai dar încet, presar-o, ca o ploaie, nu toată deodată. Când mămăliga este gata, las-o la răcit.
  2. Secționează mămăliga în mai multe bucăți. Eu am făcut 6 bulzi. Umezește-ți mâinile și formează bulgări.
  3. Creează o fântână sau orificiu în care vei pune brânză și puțin unt. Închide bulgărul și formează bulzul. Pune-i la cuptor la 170°C, 20-25 minute, poți să-i faci la tigaie tip grill sau la grătar.
Note

Pentru brânză vă recomand urda sau brânza de burduf.

Poți să o servești cu ouă ochi, lapte bătut și slănină prăjită.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII