
Rețetă bruschete cu roșii
Descriere:
Prepară bruschete cu roșii exact cum se prepară în Italia. Ideal ca antreu, fel principal la micul dejun sau perfect la o întâlnire de vară cu prietenii la un picnic. Se prepară ușor, este gustos și plin de aromă.
Informații:
- Preparare: 15 min
- Gătire: 5 min
- Timp total: 20 min
- Cantitate: 12 porții
- Categorie: Antreu
- Bucătărie: Italia
Ingrediente:
8 roșii medii (aprox. 800g) tăiate grosier și scurse de apă.
1/2 ceapă roșie mică tocată mărunt.
2-3 căței de usturoi zdrobiți.
6-8 frunze de busuioc proaspăt tocate mărunt.
20-30ml de oțet balsamic.
50-70ml de ulei de măsline extravirgin.
o pâine crocantă.
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- Într-un castron mare, adaugă ceapa, roșiile, usturoiul, busuiocul și amestecă dar ai grijă să nu zdrobești sau să sfărâmi prea mult roșiile. Adaugă oțetul balsamic și uleiul de măsline extravirgin. Asezonează cu sare și piper după gust și amestecă din nou. Acoperă castronul și lăsați-l la frigider cel puțin o oră pentru a permite legumelor să absoarbă aroma.
- Prăjiți pâinea până când este ușor rumenită pe ambele părți, întindeți amestecul și serviți.
NoteDacă preferați amestecul la temperatura camerei, scoateți-l din frigider cu o jumătate de oră înainte de servire.
Dacă preferați amestecul la temperatura camerei, scoateți-l din frigider cu o jumătate de oră înainte de servire.