
Rețetă biscuiți fără gluten și zahăr
Pregătește-ți biscuiți fără gluten și zahăr cu susan dacă îți dorești un snack delicios și simplu. Rețeta este ușoară, poți să-i personalizezi cum dorești tu.
- Preparare: 15 min
- Gătire: 20 min
- Timp Total: 35 min
- Porții: 14 porții
- Categorie: Gustare
- Bucătărie: European
Ingrediente:
1 cartof dulce mediu.
3 pahare de făină de ovăz fără gluten sau de cocos.
sare după gust.
nuci, migdale (opțional).
susan.
Mod de preparare:
- Spală cartoful dulce și fierbe-l în coajă. După ce a fiert, lasă-l să se răcească și decojește-l apoi pasează-l într-un bol.
- Toarnă treptat peste el făina între timp ce amesteci pentru a omogeniza ingredientele și obții un aluat nelipicios (dacă este prea moale aluatul, adaugă mai multă făină).
- Întinde aluatul cu sucitorul, presară susan peste aluat apoi taie aluatul cu pahar/cuțitul pentru a obține ce forme dorești. Coace biscuiții la cuptor aprox. 20 de minute la 180°C
Note
Păstrează-i într-un recipient care se închide ermetic într-un loc răcoros și uscat.
Dacă doreti, poți elimina susanul și să adaugi în compoziție eritritol, ștevia sau miere.