Print
năut picant prăjit în tigaie

Năut picant prăjit în cuptor

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Majoritatea mânâncă năut doar când își prepară hummus, fără să aibă habar că poți să-ți prepari năut picant prăjit în cuptor cu puține ingrediente atunci când ai chef de o gustărică.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 5 min
  • Gătire: 35 min
  • Timp total: 40 min
  • Cantitate: 4 porții
  • Categorie: Gustare
  • Bucătărie: Mediteranean

Ingrediente:

1 conservă (400g) de năut.

1-2 linguriță/e de ulei de măsline/floarea soarelui.

paprika afumată, chimen, coriandru, piper cayenne și sare (1 vârf, 2 de cuțit) după gust.


Mod de preparare:

1. Cuptorul trebuie preîncălzit la 180-200°C.

2. Scurge conserva de apă, apoi într-un bol pune năutul și amestecă cu ulei, paprika, chimen și sare.

3. Tava se tapetează cu hârtie de copt apoi pune năutul în tavă și lasă-l în cuptor vreo 35-40 de minute. Între timp, mai mișcă năutul din când în când pentru a te asigura că se gătește uniform.

Note

Năutul va lăsa un sos în tavă, dacă adăugați doar o linguriță de ulei el va fi mai gros, dacă mai mult el va fi mai subțire, dar nu exagerați cu uleiul.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII