Print
conopida pane pe o farfurie albă

Conopidă pane rețetă

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Pentru a prepara conopidă pane n-ai nevoie nici de multe ingrediente dar nici de mult timp, un preparat gustos și versatil fiind folosit ca fel principal, pe post de garnitură sau antreu.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 10 min
  • Gătire: 10 min
  • Timp total: 20 min
  • Cantitate: 8 porții
  • Categorie: Cină / Antreu
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

1 conopidă medie.

1 ou.

2 linguri apă minerală.

34 linguri făină.

34 linguri pesmet.

12 lingură/i susan (opțional).

ulei pentru prăjit.

apă și 2-3 lingurițe de sare pentru fiert.

sare și piper după gust.


Mod de preparare:

  1. Spală conopida bine apoi desfă-o buchețele mari sau mici. Pune conopida la fiert în apă cu sare până se înmoaie aproape complet, scurge apa bine.
  2. Bate oul cu un tel împreună cu 2 linguri de apă minerală, sare și piper. Dacă folosești susan, amestecă susanul cu pesmetul.
  3. Buchetele fierte de conopidă se dau prima dată prin făină, ou apoi pesmet. Se prăjeșc în ulei încins la foc mediu pe toate părțile aproximativ 2 minute. Pe farfurie poți să pui un șervețel de hârtie, el va prelua excesul de ulei, când nu mai ai loc pe farfurie pune peste conopidă alt șervețel și continuă.
Note

Puteți să serviți conopida pane ca și fel principal, garnitură sau antreu.

Peste conopida pane puteți să puneți o lingură de smântână rece, sos chilli iute și opțional muștar.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII