Print
ciuperci pleurotus la tigaie într-un bol cu usturoi

Rețetă ciuperci pleurotus la tigaie

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Atunci când prepari ciuperci pleurotus poți să le servești ca fel principal de mâncare sau ca și garnitură pentru alte mâncăruri. Rețeta este una simplă, ciupercile primind aromă de la unt și condimente.


Informații:

  • Author: Alexandra
  • Preparare: 5 min
  • Gătire: 15 min
  • Timp total: 20 min
  • Cantitate: 4 porții
  • Categorie: Antreu
  • Bucătărie: Turcia

Ingrediente:

450g ciuperci pleurotus.

20g unt.

4 căței de usturoi zdrobiți fără coajă.

2 cepe verzi sau o ceapă albă uscată (ambele tocate mărunt).

sare și piper după gust.


Mod de preparare:

1. Curăță ciupercile pleurotus cu un prosop de hârtie ușor umed. Taie ciupercile în bucăți medii, puteți să le îndepărtați tulpinile sau să le lăsați. Toacă ceapa verde sau albă mărunt.

2. Topiți untul într-o tigaie mare la foc-mediu mare. Așezați bucățile de ciuperci în tigaia încinsă, într-un singur strat. Se gătesc până când devin aurii pe o parte și se întorc pentru a obține exact același rezultat. Reduceți focul dacă este nevoie.

3. Adaugă în tigaie usturoiul, ceapa verde sau albă, sare și piper. Când au devenit aurii (ceapa&usturoiul), întoarce-le și pe cealaltă parte și scoate-le afară.

Note

Nu trebuie să spălați sau să clătiți ciupercile. Trebuie doar să le curățați cu un prosop de hârtie umed doarece dacă le spălați ele vor elibera foarte multă apă când le gătiți.

Nu recomand să le prăjiți din timp deoarece își vor pierde textura plăcută pe măsură ce stau, deci să le prăjiți chiar înainte de a le servi.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII