Print

Rețetă cașcaval pane simplu

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Acordă o notă rețetei.)

Încarc...

Informativ

  • Author: Oana
  • Preparare: 10 min
  • Gătire: 10 min
  • Timp total: 20 min
  • Cantitate: 6 porții
  • Categorie: Antreu
  • Bucătărie: Cairo

Descriere

Când gătesc cașcaval pane urmăresc ca preparatul meu să aibă o crustă crocantă de culoare aurie iar miezul să fie cremos, moale. Ocazional ca și garnitură prepar o porție de cartofi prăjiți sau o salată, dar uneori nu mai mă strofoc cu garnitura și îl mânânc așa.


Ingrediente:

400g cașcaval.

200g pesmet.

100g făină.

2-3 ouă.

sare și piper după gust.


Mod de preparare:

1. Taie cașcavalul felii de grosimea unui deget, atenție ca feliile să nu fie subțiri altfel se vor topi repede. De asemenea, cu cât cașcavalul este mai rece, cu atât mai bine. Ar fi de preferat să îl tăiați felii și să îl lăsați 24 de ore la frigider.

2. Bate ouăle cu 50 ml de apă și un vârf de cuțit de sare.

3. Trece feliile de cașcaval prin făină, ou, făină și apoi prin pesmet. Folosește o spatulă sau un clește atunci când manevrezi cașcavalul așa eviți să îl găurești cu furculița.

4. Pregătește o farfurie și pune pe ea șervețele de hârtie, pe ea vei scoate cașcavalul prăjit să se scurgă de ulei.

5. Pune ulei în tigaie cât să acopere cașcavalul, prăjește-l până când devine auriu. Asezonează cu sare și piper după gust.

Note

Edam, Gouda, Trapist, Tilsit sunt tipuri de cașcaval care sunt potrivite pentru această rețetă, dar se poate experimenta și cu alte varietăți.

Opțional, înainte de a găti această rețetă, puteți felia cașcavalul și să îl lăsați 24 de ore la frigider, așa va avea o crustă mult mai gustoasă și nu se va destrăma când îl prăjiți.

Ai folosit rețeta noastră?

Publică o imagine pe instagram, tag @pezona.ro cu hashtag-ul #potșieu să vedem ce ți-a ieșit!