Print
cașcaval pane cu mirodenii pe o farfurie
buton-print buton-pinterest

Rețetă cașcaval pane cu mirodenii

Există o grămadă de variante prin care poți să-ți pregătești cașcaval pane. Această variantă de cașcaval pane cu mirodenii are miezul cremos, culoarea aurie cu o aromă puternică.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 10 min
  • Timp Gătire: 10 min
  • Timp Total: 20 min
  • Porții: 6 porții
  • Categorie: Antreu
  • Bucătărie: Cairo

Ingrediente:

400g cașcaval.

200g pesmet.

100g făină.

2-3 ouă.

sare și piper după gust.

rozmarin, cimbru, busuioc, oregano după gust.

Mod de preparare:

  1. Taie cașcavalul felii de grosimea unui deget, atenție ca feliile să nu fie subțiri altfel se vor topi repede. De asemenea, cu cât cașcavalul este mai rece, cu atât mai bine. Ar fi de preferat să îl tăiați felii și să îl lăsați 24 de ore la frigider.
  2. Bate ouăle cu 50 ml de apă și un vârf de cuțit de sare. În pesmet pune ierburile aromatice (rozmarin, cimbru etc).
  3. Trece feliile de cașcaval prin făină, ou, făină și apoi prin pesmet. Folosește o spatulă sau un clește atunci când manevrezi cașcavalul așa eviți să îl găurești cu furculița.
  4. Pregătește o farfurie și pune pe ea șervețele de hârtie, pe ea vei scoate cașcavalul prăjit să se scurgă de ulei.
  5. Pune ulei în tigaie cât să acopere cașcavalul, prăjește-l până când devine auriu. Asezonează cu sare și piper după gust.

Note

Mix-ul de ierburi aromatice se poate schimba.

Edam, Gouda, Trapist, Tilsit sunt tipuri de cașcaval care sunt potrivite pentru această rețetă, dar se poate experimenta și cu alte varietăți.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 300kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 20g
  • Grăsimi Sat: 0
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 20g
  • Fibre: 0
  • Proteine: 10g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-ar face plăcere să auzim părerea ta! Lasă un comentariu mai jos și acordă o notă rețetei.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star