cașcaval pane cu mirodenii pe o farfurie
Print

Rețetă cașcaval pane cu mirodenii

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Acordă o notă rețetei.)

Încarc…

Informativ

  • Author: Oana
  • Preparare: 10 min
  • Gătire: 10 min
  • Timp total: 20 min
  • Cantitate: 6 porții
  • Categorie: Antreu
  • Bucătărie: Cairo

Descriere

Gătind destul de des cașcaval pane simplu, am decis că e timpul să încerc cașcaval pane cu diverse mirodenii. Cașcavalul are o culoare aurie, miezul este cremos iar condimentele se simnt puteric și aromează preparatul.


Ingrediente:

400g cașcaval.

200g pesmet.

100g făină.

2-3 ouă.

sare și piper după gust.

rozmarin, cimbru, busuioc, oregano după gust.


Mod de preparare:

1. Taie cașcavalul felii de grosimea unui deget, atenție ca feliile să nu fie subțiri altfel se vor topi repede. De asemenea, cu cât cașcavalul este mai rece, cu atât mai bine. Ar fi de preferat să îl tăiați felii și să îl lăsați 24 de ore la frigider.

2. Bate ouăle cu 50 ml de apă și un vârf de cuțit de sare. În pesmet pune ierburile aromatice (rozmarin, cimbru etc).

3. Trece feliile de cașcaval prin făină, ou, făină și apoi prin pesmet. Folosește o spatulă sau un clește atunci când manevrezi cașcavalul așa eviți să îl găurești cu furculița.

4. Pregătește o farfurie și pune pe ea șervețele de hârtie, pe ea vei scoate cașcavalul prăjit să se scurgă de ulei.

5. Pune ulei în tigaie cât să acopere cașcavalul, prăjește-l până când devine auriu. Asezonează cu sare și piper după gust.

Note

Mix-ul de ierburi aromatice se poate schimba.

Edam, Gouda, Trapist, Tilsit sunt tipuri de cașcaval care sunt potrivite pentru această rețetă, dar se poate experimenta și cu alte varietăți.

Ai folosit rețeta noastră?

Publică o imagine pe instagram, tag @pezona.ro cu hashtag-ul #potșieu să vedem ce ți-a ieșit!

Rețete apreciate

RUBRICA DE COMENTARII

Expune-ți părerea despre rețetă

Înainte de a posta, accepți politica de confidențialitate ?