Print

Paste cremoase cu pui

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Acordă o notă rețetei.)

Încarc...

Informativ

  • Author: Oana
  • Preparare: 15 min
  • Gătire: 40 min
  • Timp total: 55 min
  • Cantitate: 8 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: Italia

Descriere

O porție de paste cremoase alături de un vin bun este un deliciu. Sosul facilitează o imbinare a aromei și ingredientelor iar alături de un cașcaval bun vei avea un preparat cu care să impresionezi.


Ingrediente:

250g paste fusilli.

3 piept-uri de pui medii.

o ceapă albă medie.

un ardei roșu.

3 căței de usturoi.

4 lingurițe de unt.

4 linguri smântână.

40ml lapte.

o lingură făină.

o lingură pastă de roșii.

o ridichie albă (opțional).

sare, piper, cimbru, boia, ardei iute măcinat după gust.


Mod de preparare:

1. Taie fiecare piept de pui în trei și asezonează-l cu sare, piper și boia. Pune pieptul de pui la prăjit într-o cratiță încăpătoare deoarece în ea vei pune și pastele.

2. Prăjește puiul pe ambele părți, ocazional pune capacul să se pătrundă bine puiul. Când este gata, scoate-l într-o farfurie și lasă-l deoparte.

3. Taie ardeiul fâșii, ridichea rondele, ceapa și usturoiul mai mărunt și pune în cratiță 4 lingurițe de unt la foc mic. Călește legumele cu o linguriță de pastă de roșii până când devin moi sau se caramelizează.

4. Când legumele s-au caramelizat sau înmuiat, pune-le într-un blender și mixează-le până devin pastă.

5. Într-un bol pune smântâna, laptele și făina apoi amestecă bine cu un tel. Pune cratița la foc mic, adaugă pasta făcută în blender în cratiță și treptat răntașul din bol, amestecă continuu.

6. Pune pastele la fiert, pe parcurs ce sosul fierbe adaugă un polonic sau două din apa de la paste și lasă să se reducă apa. Asezonează cu sare, piper, cimbru și ardei măcinat.

7. Taie puiul cubulețe și adaugă-l în sos 5 minute. Când pastele sunt gata, stoarce-le și adaugă-le în cratiță. Amestecă bine apoi mai lasă-le 10-15 minute sub capac să se imbine pastele cu sosul.

Note

Dacă nu vă place ridichea în general, puteți să nu o adăugați.

În general grana padano este un cașcaval care se combină bine cu acest preparat.

Ai folosit rețeta noastră?

Publică o imagine pe instagram, tag @pezona.ro cu hashtag-ul #potșieu să vedem ce ți-a ieșit!