năut picant prăjit în tigaie
Print

Năut picant prăjit în cuptor

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Acordă o notă rețetei.)

Încarc…

Informativ

  • Author: Oana
  • Preparare: 5 min
  • Gătire: 35 min
  • Timp total: 40 min
  • Cantitate: 4 porții
  • Categorie: Gustare
  • Bucătărie: Mediteranean

Descriere

Pentru cei care caută ce gustare să-și prepare, vegani sau nu, vă recomand să încercați năut picant prăjit în cuptor. Paprika, chimen, coriandru sunt mirodeniile care oferă aroma, textura năutului este una crocantă.


Ingrediente:

1 conservă (400g) de năut.

1-2 linguriță de ulei de măsline.

paprika afumată, chimen, coriandru, piper cayenne și sare (1 vârf, 2 de cuțit) după gust.


Mod de preparare:

Cuptorul trebuie preîncălzit la 180-200°C.

Scurge conserva de apă, apoi într-un bol pune năutul și amestecă cu ulei, paprika, chimen și sare.

Tava se tapetează cu hârtie de copt apoi pune năutul în tavă și lasă-l în cuptor vreo 35-40 de minute. Între timp, mai mișcă năutul din când în când pentru a te asigura că se gătește uniform.

Note

Năutul va lăsa un sos în tavă, dacă adăugați doar o linguriță de ulei el va fi mai gros, dacă mai mult el va fi mai subțire, dar nu exagerați cu uleiul.

Ai folosit rețeta noastră?

Publică o imagine pe instagram, tag @pezona.ro cu hashtag-ul #potșieu să vedem ce ți-a ieșit!

Rețete apreciate

RUBRICA DE COMENTARII

Expune-ți părerea despre rețetă

Înainte de a posta, accepți politica de confidențialitate ?